Perttelin Peikot

SITE SLOGAN

AM-erikoispitkä 2014

22.6. Juhannusrastit saatiin tänään onnellisesti päätökseen lopulta aika hyvässäkin säässä. Lämmintä taisi olla kymmenisen asetta, sadetta tuli aamulla ja erityisesti kilpailun jälkeen, kun tiedotuspeikko ja apulaistiedotuspeikko lähtivät hakemaan rasteja metsästä. Osanottajia oli kaikkiaan noin 250, mikä oli sää huomioiden hyvä määrä. Näyttää siltä, että varsinkin pidemmille radoille aikoneet eivät antaneet kelin häiritä yhtään. Paikalla olikin aika liuta kovia suunnistajia, nimekkäimmät ehkä Saila Kinni ja Inga Dambe.
Kuten etukäteen oli tiedossa, viime vuoden tapaan tänäkin vuonna oli tarjolla vähärastisiä ratoja pitkine rastiväleineen. Ehkä pienenä erona viime vuotiseen, pitkät välit päättyivät tällä kertaa usein hyvinkin vaativiin rastipisteisiin pienipiirteisessä avokalliomaastossa. Kolmen pisimmän radan kiertäjät pääsivät nautiskelemaan Juvankosken Hirstenmäen erittäin pienipiirteisestä kalliomaastosta. Kovin tyytyväistä porukkaa tuntui Iisakin Pirtin ympäristössä parveilevan suunnistuksen jälkeen. Aika harvoin nykyään on tarjolla vähärastisia ratoja isolla, yhtenäisellä metsäalueella. Meillähän Peikkometsää täällä riittää, tällaisia 1:12 500 A3-karttalehtiä saataisiin useampikin.
Miesten pääsarjassa ennakkolta voittajasuosikiksi ajeteltu Samuli Salmenoja ei lähtenyt matkaan ollenkaan. Paimion Rastin Henri Kalve ja Jukka Oksa ottivat kaksoivoiton, Peikkojen Aki Yrjä oli kolmas. Aki ei ollut ollekaan tyytyväinen suoritukseensa, mutta kuka niitä suorituksia enää jälkeenpäin muistelee. Eipä ole ihan hetkeen Peikoille tullut miesten pääsarjan mitalia, eikä Akin sanoin ihan hetkeen taida tullakaan lisää. Peikkojen Kari Kokkisella ei tossu noussut eikä lippu löytynyt ihan samaan malliin kuin Jukolassa, tuloksena oli neljäs sija. Juhannusrasteilla AM-kisan ulkopuolella 16 km radalla oli aika tasokasta porukkaa. Nopeimman ajan 1.38 juoksi TuMen Jussi Suna, joka viikkoa aiemmin Jukolassa juoksi kakkososuuden yhdeksänneksi nopeimman ajan. Seuraavana olivat jo ennakkojutussakin mainittu Lynxin Aapo Leskinen (Jukola-ankkuri 42.), Niklas Saramäki myös Lynxistä (Jukola 3-osuus 17.)
Naisten pääsarjan voitti odotetusti Paimion Rastin Inga Dambe. Puolitoista minuuttia Dambeakin paremman ajan juoksi kympin radalla H45-sarjan voittanut Ankkurin Timo Parttimaa.
Menestynein seura oli kuudella mestaruudella Paimion Rasti (Henri Kalve H21, Inga Dambe D21, Matias Arola H18, Signe Dambe D35, Eija Sipponen D50 ja Niina Reponen D18). Suomusjärven Sisu saavutti viisi mestaruutta (Petri Riikonen H35, Raimo Karvonen H70, Alpo Lönnroth H20, Tiina Kerkola D45 ja Tuula Tulokas D70).
Jo nyt voi toivottaa kaikki suunnistajat tervetulleiksi ensi vuoden Juhannusrasteille. Varmaa ei vielä ole, pidetäänkö samassa yhteydessä AM-kisoja, mutta Juhannusrasteilla on varmasti tarjolla pitikiä ratoja. Ensi vuonna Peikot järjestää varmuudella ainakin Varsinais-Suomen AM-keskimatkan lauantaina 16.5.2015 täysin uudessa maastossa, missä ei ole suunnistettu koskaan. Tervetuloa kaikki myös sinne suunnistamaan. Siinä kilpailussa peikkorooleja vaihdetaan sen verran, että tiedotuspeikko siirtyy välillä ratapeikon hommiin. Juhannusrasteja varten lanseeratussa Ratapeikon blogissa tullaan seuraamaan ratapeikkotyön edistymistä ensi kevään AM-keskimatkaa kohti. Ensimmäiset tarinat tulevat luettavaksi jo tämän kesän aikana.
Kisatunnelmia voi käydä katsomassa Ratapeikon blogista ja tulokset löytyvät muun muassa täältä.

_________________________

image001.jpg
Scroll to top